zaterdag 2 december 2017

Kennismaking met de wikipedianen: The Banner. aka Eddy Seksgod Landzaat.

Sites zoals Wikipedia worden vaak geassocieerd met de cliché-nerd zoals op de bekende foto hieronder: een wat wereldvreemde man die 24 uur per dag op zijn computer zit, en die geen tot weinig sociale contacten heeft.


Of wikipedia bevolkt wordt door dit soort mensen?

Maak kennis met Eddy Landzaat, ook bekend onder de alias TheBanner (en vele anderen, want Landzaat is een man die zowel op wikipedia als andere sites ook wel eens zit te trollen onder een andere naam).



Landzaat heeft er tot dusver niet echt een sccesvol leven opzitten: hij verhuisde in 2006 naar Ierland, waar hij als nachtportier werkte in een hotel, tot ze een nog goedkopere migrant vonden en hij eruit werd gegooid [archiefversie] momenteel werkt hij als keukenhulpje en tuinman.

Hij richtte tevens een eigen internetdesignbedrijfje dat niet echt veel kaas heeft gegeten van grafische vormgeving: de spuuglelijke  website van Landzaat Design [archiefversie] lijkt weggelopen uit de jaren '90, maar is wel degelijk gecreëerd in 2012. Merk tevens op hoe hij zijn amateurfoto's probeerde te verpatsen [archiefversie] terwijl die foto's, laten we aardig zijn, afkomstig zijn van een man die nog een groeimarge heeft op het vlak van compositie, belichting etc.

De seksverhaaltjes die hij schreef [archiefversie] tonen dan weer aan dat hij nog nooit de lakens had gedeeld met een vrouw.

En dan begrijp je waarom zo iemand vrije minuut spendeert op wikipedia, en waarom hij daar niet bezig is met de encyclopedie inhoudelijk te versterken, maar het houdt op kommaneuken over regels: dit is nou de enige manier waarop Landzaat zichzelf toch een beetje belangrijk kan voelen in het leven.



1 opmerking:

  1. The Banner heeft zelf gezegd last te hebben gehad van depressies. Vervelend natuurlijk, maar dat zou ik ook worden als ik bovenstaande zie. Ook probeert hij het leven zuur te maken van anderen en niet alleen op Wikipedia. Als dit geplaatst wordt vertel ik er misschien meer over (ik weet veel).

    BeantwoordenVerwijderen

Om off-topic reacties te voorkomen, worden de comments onderworpen aan een kwaliteitscontrole en pas geplaatst als ze ingaan op de kern van discussie.